Kreatív Kommandó(s)

Húsimádó hedonista nagyágyú-a steak szendvics

Sokan imádják a marha húst, közéjük tartozunk Mi is a párommal. Bármilyen formában jöhet (kivéve a gyomor), és igyekszünk is minél változatosabban felhasználni az alapanyagokat. A következő recept gyors, egyszerű, de mégis nagyon különleges, én akár randira is ajánlanám, vagy ha semmi kedve az ember Lányának főzőcskézni vasárnap! 🙂

A húsos szendvicseknek főleg Nyugaton, ezen belül is Amerikában van régi hagyománya, de őszintén remélem, hogy nálunk is teret hódít záros határidőn belül. Minden megvan benne, ami egy tápláló fogáshoz szükséges, mégis teljesen új formula.

Sezndvicsünk alapjául mindenképpen különlegesebb pékárut válasszunk. Lehet ciabatta, vagy teljes kiőrlésű baugette magvakkal, olívás kenyérke, a lényeg, hogy könnyű állagú legyen, és ne egyszerű fehér zsömle/kifli/kenyér. 

A húshoz gyakorlatilag bármelyik része megfelel a marhának (borjúnak is), amit sütni szoktunk. Nyilván egy finom hátszínből karakteresebb ízű ételt tudunk össze hozni, de a fehér pecsenye is kiváló, sőt a sima borjú comb is. A válaszott húst nagyon vékony szeletekre, szinte cafatokra vágjuk, hogy gyorsan át tudjon sülni. Tipp, hogy ha még kissé fagyosan állunk neki a szeletelésnek, azt a késünk annyira nem fogja szeretni, viszont gyönyörű, lehelet vékony szeleteket tudunk produkálni!

A szeleteket olíva olajon pirítani kezdjük, borsozzuk, majd picit sózzuk. Amikor színt kaptak, (lehetőleg) dijoni mustárt, és worchester szószt adunk hozzá, majd forralunk rajta 1-2 percet, és elzárjuk a gázt (villanyt) alatta. Sajtszeleteket fektetünk rá (Feta sajtot is lehet morzsolni bele), majd az egészet lefedjük nagyjából 5 percre.

A pékárut közben ketté vágjuk, és a külsejét lepirítjuk. Az egyik felet megkenjük mustárral (a szaftból is lehet kanalazni rá), majd zöldégeket fektetünk le (salátát, paradicsomot,a lényeg, hogy könnyű, leveses zöldség legyen, tehát ne a tömör szekezetű paprika például) , és ráhalmozzuk a sajtos hús szeletkéket.

Az egész folyamat előkészületekkel együtt nagyjából 20 percet vesz igénybe, emellett laktató, és nagyon látványos fogásról beszélünk! Bátran próbálja ki mindenki, garantáltan nem fog benne csalódni!

IMG_0206

Ha tetszett cikkem, ne felejts el követni Facebookon, és Instagramon (martha.t88) ahol további érdekes apróságokat osztok meg! :)

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!