Kreatív Kommandó(s)

Variációk egy halra

A hal, mint nagyon sok kultúrában, nálunk is természetes velejárója az ünnepeknek. A halászlének, ami Apukám készít, párja nincs a világon, de én második fogásként tálalva is nagyon szeretem. Erre idáig leginkább rántott formában került sor, amit én viszont annyira nem kedvelek, így a napokban bele vetettem magam az internet mély bugyraiba, és új recept után kutattam. Rengeteg minden jött velem szembe, de valamiért egyik sem fogott meg igazán, míg az Apróséf weboldalon ráleltem egy elkészítési módra, melyet ki is próbáltunk, és állíthatom, hogy biztosan az ünnepi menü része lesz!

Az étel elkészítéséhez szükségünk lesz halfilére (tetszés szerinti, mi egyszerű tőkehalat választottunk Párommal), vajra, citromra, némi lisztre, fűszerekre, és köretként bármire, amit hozzá illőnek érzünk.

A kiolvasztott halat felkockázzuk, majd lisztbe forgatjuk. Az eredeti receptben a lisztbe már bele vannak keverve a fűszerek is, de a hal állaga miatt elég nehéz belőni, mennyi lisztre lesz szükségünk, szóval szerintem először lisztezzük be finoman a halat, majd ezt követően fűszerezzünk!A felforrósított serpenyőbe némi olajat öntünk (nálam olíva olaj, és vaj keveréke volt), majd a kockákat hirtelen, lehetőleg kevés kavargatással átsütjük. Amikor már egy kis színt kapott, hozzá adjuk a vajat, és tetszés szerinti mennyiségű citrom levét. Azért írom így, mert nekem a receptben megadott citrom sok volt, és a vajnál is mindenki maga látja, hogy mennyire szeretné szaftosnak az ételt! Összeforraljuk az egészet, és késznek nyilváníthatjuk az ételt!

Köretként mi párolt zöldséget készítettünk, ami remekül működött. Gyorsfagyasztott terméket használtunk, ami nem a legjobb megoldás, de éhesek voltunk, és nem volt türelmünk kivárni, míg a friss zöldség megpuhul 🙂 A keveréket zöldfűszerekkel, némi fehér borral, citromlével, olíva olajjal pároltuk meg sütőben, fólia alatt nagyjából negyed óra alatt!

IMG_0253

Az elkészült fogást tálalás után újhagyma karikákkal hintettük meg, és már fogyasztottuk is! Egy pohár száraz fehér borral mennyei fogás lesz Karácsonykor is!

Ha tetszett cikkem, ne felejts el követni Facebookon, és Instagramon (martha.t88) ahol további érdekes apróságokat osztok meg! :)

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!