A Karácsonyból kifelé tartva tapasztaltam, hogy rendelkezünk némi maradékkal a hűtőben,fagyasztóban, ezért úgy döntöttem, hogy ma valami finom, de kímélő fogást készítek, melyhez a hozzávalókat kizárólag a konyhából kerestem elő. Volt két pulykacomb még a fagyasztóban, így azokból gondoltam összedobni valamit. Két emberre bőven elégnek saccoltam a hatalmas példányokat (mellyel nem is tévedtem). Mivel tökélestesen lusta voltam még ma, kissé nehézkes volt a hétköznapba belerázódni, nem volt kedvem boltba mászkálni, így alap volt, hogy az lesz beletöltve a combba, amit találok a hűtőben. Kutakodás, és mérlegelés után végül egy kis darabka kolbász, feta sajt, újhagyma mellett döntöttem töltelék gyanánt. A combon a bőrt meglazítottam késsel, majd a keletkezett batyuba bele kanalaztam a keveréket. Nem kell megijedni,a feta sajttól kellően krémes lesz. Ha esetleg túl darabosnak találnánk a masszát, pici tejföllel lehet lazítani rajta.
Miután megtöltöttem a combokat, sóztam,borsoztam, rozmaringgal, és kakukkfűvel megszórtam, majd olívaoljjal, és vajjal öntözött tepsibe fektettem. Puhulásig fólia alatt pároltam, majd ezt levéve bő negyed óra alatt ropogósra sütöttem a felszínét. 🙂
Köretként megmaradt zöldséget készítettem, de hogy ne legyen olyan unalmas, csőben sütöttem. Ehhez a legújabb karácsonyi szerzeményt használtam, melyet még nem mostam el, de ha tiszta lesz, megmutatom. 🙂 A lényeg, hogy bármilyen téglatest alakú edény, melyben sütni lehet, a célunkat fogja szolgálni. A legtöbb csőben sült recept besamel mártást ír, de én nem szerettem volna, ha túl lisztes, nehézkes a köret, így csupán minimális főzőtejszínnel (lehet kapni alig zsírosat is), olívaolajjal kevertem össze a zöldésgeket, és hogy valami összetartsa, feta sajtot morzsoltam bele. Amennyiben nincs otthon, sima reszelt sajt is remekül el látja a kötő anyag szerepét! A húshoz hasonlóan fűszereztem, majd puhulásig takarva, utána pedig anélkül sütöttem közepes lángon. A sütésekből vissza maradt szaftokat külön kis kiöntőben tálaljuk mellé, plusz ízt ad az ételnek! 🙂
Úgy gondolom, egy finom, egészséges, és könnyű étel ez a két Ünnep közötti időszakra, így bátran ajánlom mindenkinek kipróbálásra! 🙂
Ha tetszett cikkem, ne felejts el követni Facebookon, és Instagramon (martha.t88) ahol további érdekes apróságokat osztok meg! :)
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: